De XML-services van Weeronline

Weatheronyoursite heeft de volgende XML-services met mondiale weer- en klimaatgegevens beschikbaar.

XML Actuele waarnemingen

Hiermee krijgt u de beschikking over waarnemingen van officiële weerstations die wereldwijd zijn opgesteld en worden beheerd door nationale meteorologische instituten. De informatie komt ongeveer een half uur na de waarneming binnen.

XML Verwachting korte termijn

Bevat de weersverwachting op korte termijn tot 5 dagen vooruit. De verwachtingen worden opgesteld met behulp van het GFS MOS Systeem.

XML Verwachting lange termijn

Bevat de weersverwachting op lange termijn tot 14 dagen vooruit. De verwachtingen worden opgesteld met behulp van het GFS MOS Systeem.

XML Klimaat

Weatheronyoursite beschikt voor alle regio’s en steden in de wereld over een uitgebreide set van de meest actuele klimaatgegevens. Het klimaat wordt bepaald door het gemiddelde te berekenen van verschillende meteorologische parameters, zoals temperatuur, zon, neerslag en wind, over een lange periode. De duur van een periode, bepaald door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), is 30 jaar. Het tijdvak 1971-2000 is de laatste periode waarover een gemiddelde is berekend.

XML Historie

Met deze XML-service beschikt u over historische weerdata afkomstig van weerstations over de hele wereld. Deze data zijn zeer bruikbaar voor bijvoorbeeld wetenschappers die onderzoek doen naar klimaatverandering.

XML Sneeuw

Weatheronyoursite heeft voor wintersportsites een uitgebreid en uniek informatiepakket beschikbaar. Met deze XML-service beschikt u over actuele en mondiale weersverwachtingen, sneeuwhoogtes en pistecondities. De piste-informatie wordt dicht bij de bron verkregen, namelijk bij de lokale toeristenbureaus en ski-resorts. De weersverwachting wordt meerdere malen per dag opgesteld, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de hoogte van het gebied. De verwachting wordt het hele jaar door geleverd en gaat tot 6 dagen vooruit. Sneeuwhoogtes worden uiteraard alleen ververst tijdens het wintersportseizoen dat loopt van 1 december tot 1 mei.

Taal

De files kunnen worden geleverd in de volgende talen:

  • WMO Standaard
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans

Zowel de elementen als de attributen in het bestand worden in de betreffende taal geleverd. Op verzoek is het leveren in andere talen mogelijk.

Locaties

Weatheronyoursite heeft toegang tot een wereldwijd netwerk van weerstations. Voor de weersverwachtingen heeft Weatheronyoursite de beschikking over data van elk gebied in de wereld, zowel bewoond als onbewoond. Voor de andere XML-weerfeeds biedt Weatheronyoursite u een lijst aan met plaatsen waar een officieel weerstation is gevestigd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een eigen lijst met locaties aan te leveren die vervolgens gekoppeld worden aan de dichtbijzijnste locaties met een officieel weerstation.